Recensies

Era delizioso!

Recencies

E Pronto! Aan tafel..bij Italiaans restaurant Pinocchio.

Noordwijk aan Zee. Tijdens onze never ending tour door culinair wonderland stuitten wij op dit Italiaans restaurant in Noordwijk. Restaurant Pinocchio ligt op een prominente plek midden in het bruisende hart van Noordwijk. Aan de voorzijde biedt het uitzicht over het gat van Palace richting boulevard en duinen. Aan de achterzijde grenst het restaurant aan de vele gezellige terrassen, cafés en winkels die Noordwijk rijk is.

Kustgangers

Het restaurant ademt een huiselijke sfeer met eenvoudige houten stoelen en tafels. Het restaurant is voorzien van een grote bar en in de hoek pronkt een haard. Op de muren zien wij diverse mediterrane muurschilderingen. De sfeer is ontspannen en de tafels worden bezet door voornamelijk–en hoe kan het ook anders kustgangers.

 

Puurheid

Na een vriendelijk ontvangst nestelen wij ons aan een tafeltje naast het raam. Op de menukaart zien  wij een grote diversiteit aan Italiaanse gerechten. Naast de traditionele gerechten staan ook nieuwe trendy gerechten. Wij constateren een probleem, wij kunnen niet kiezen!

Op voorstel van en met dank aan de chef besluiten wij ons over te geven aan de creaties van de keuken. De amuse is meteen al een schot in de roos. Heerlijk… dit restaurant verstaat -<wbr />the Art of bruschetta. Wij proeven de mediterrane smaken in al zijn puurheid, olijfolie, knoflook, tomaat en frisse basilicum. Dat geldt trouwens ook voor de volgende gerechten. Drie verschillende soorten gebakken paddenstoelen in knoflooksaus (funghi trifolatie), gegratineerde sint jakobsvruchten uit de oven (Capesante Grattinate) en Carpaccio classico, ragfijn en flinterdun gesneden. Ik weet meteen weer waarom de Italiaanse keuken zo immens populair is.

 

Kwaliteit

Het hoofdgerecht dient zich aan en weer zien wij drie borden verschijnen. Een bord met een pizza Pinocchio (verse tomaten, parmaham, rucola en mozzarella), linguine allo scoglio (lintspaghetti met verschillende schaal en schelpdieren), tortelloni ricotta e spinaci al pommodoro e basilico (verse tortellini gevuld met ricotta en spinazie in een tomaten-basilicum sausje. Het is veel dat wel.. maar Italiaans eten is gewoon veel. Het doet mij altijd denken aan die reclames waarin je van die lange tafels ziet met veel familie en grote volle borden. Maar even terug.. de pizza is zoals deze hoort te zijn met een heerlijke krokante knapperige bodem. De linguine en tortelloni zijn ook intens en puur van smaak. Er wordt hier duidelijk gewerkt met kwalitatief hoogstaande en verse producten. Leuk detail is dat de tortellini rechtstreeks vanuit Italië wordt geïmporteerd.

 

Een laatste groet

Vervolgens een laatste groet uit de keuken, het dessert, een tiramisu. Eerlijk is eerlijk.. deze  is hemels. Je hoeft geen kenner te zijn om op te merken dat eenvoud, puurheid en kwaliteit de voornaamste kenmerken zijn van dit restaurant. Een eenvoudig restaurant zonder al te veel opsmuk maar met een zeer rijke ziel. Een ware Italiaanse omhelzing!